Interview met Eric van Kruining

Een nieuw jaar met nieuwe ontwikkelingen. Daarom een interview met Eric van Kruining, eigenaar van Plameco Utrecht.

Waar staat Plameco Utrecht voor?

Plameco Utrecht staat voor een goed en eerlijk advies, service, degelijke voorbereiding en betrouwbaarheid. In elke maand wordt er een Plafondshow gehouden, waar potentiële klanten in alle rust en met een persoonlijk gesprek worden voorgelicht hoe het Plameco plafond gemonteerd wordt en wat zij mogen verwachten na montage.

Voordat montage plaatsvindt, is onze adviseur bij de klant geweest om de ruimte(s) in te meten, zodat wij de exacte maten hebben en dat de plafonds in ieder geval niet te klein besteld worden. Alle andere zaken, zoals het eventueel monteren van koven (om bijvoorbeeld de gordijnrails weg te werken indien men dit niet in het zicht wil hebben) en andere bouwkundige aanpassingen zijn dan in kaart gebracht, zodat onze monteur exact weet waar hij aan begint.

In overleg wordt de montagedatum vastgesteld. Onze monteur begint in de regel rond de klok van acht uur. Mocht hier van worden afgeweken, dan informeert Plameco Utrecht deze klanten vooraf. Na montage wordt er altijd een nazorgbezoek ingepland. In dit gesprek worden alle op- en aanmerkingen, als die er al zijn, besproken.

Het traject bestaat dus uit verschillende gesprekken. Plameco Utrecht begeleidt het gehele traject van A tot Z.

Waar onderscheidt Plameco Utrecht zich in ten opzichte van de concurrentie?

Plameco Utrecht heeft als enige leverancier drie verschillende soorten materialen. Geweven linnen, mat en hoogglans. Bij Plameco heeft de klant meerdere opties en is er voor iedereen wat wils. Op alle plafonds en toebehoren heeft Plameco patent. Dit houdt in dat alle materialen die Plameco gebruikt, niet mogen worden gebruikt door derden en dat Plameco het alleenrecht hierop heeft. Alle Plameco producten zijn door Plameco zelf ontworpen en geproduceerd. Controle op alle materialen wordt intern uitgevoerd, waardoor kwaliteit wordt gewaarborgd.

Qua afwerking heeft Plameco een ruime keuze uit verschillende randafwerkingen, welke in verschillende kleuren te krijgen zijn. Alle randafwerkingen worden niet vastgezet door middel van schroeven en/of spijkers, maar door middel van een kliksysteem. Hierdoor krijgt men een strakke afwerking zonder gaten te zien.

Plameco Utrecht heeft een eigen showroom en twee andere shop in shops. D.w.z. dat onze klanten in staat worden gesteld om op verschillende locaties naar onze plafonds te komen kijken. Plameco Utrecht bestaat zelf vijf jaar en de Plameco groep zelfs al 33 jaar.

Welke ontwikkelingen zijn er gaande op het gebied van spanplafonds?

Alle geweven plafonds kunnen nu worden geleverd in alle kleuren. De hoogglans plafonds zijn nu beschikbaar in banen van anderhalve meter, maar binnenkort ook beschikbaar naadloos in twee en drie meter bij de meest gangbare en populaire kleuren.

Plameco heeft op het gebied van verlichting een enorme stap gemaakt. Aangezien LED verlichting steeds vaker gevraagd wordt, mede door het energiebesparende karakter ervan, wordt dit door onze klanten vaker gevraagd. Aangezien LED verlichting zich niet altijd even makkelijk laat terug dimmen naar 0%, maar tot pakweg 30%, heeft Plameco gezocht naar een nieuwe LED oplossing. Wij zijn nu in staat om dit wel tot 0% terug te dimmen en dit eventueel ook draadloos te bewerkstelligen.

Wat is de doelgroep van Plameco Utrecht en hoe bereik je hen?

In principe is iedereen onze doelgroep, jong en oud. Het Plameco plafond heeft als groot voordeel dat het een snelle en schone montage betreft inclusief eventuele verlichting. Het is natuurlijk maar net wat men zoekt. Over het algemeen is het toch de oudere generatie die een Plameco plafond laat monteren, omdat zij langer in een huis wonen en dit dan moet worden gerestyled.

Plameco Utrecht plaatst twee keer per maand een grote advertentie in de plaatselijke kranten, zodat we iedereen in onze regio kunnen bereiken. Ook adverteren we in de ANBO bladen (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen). Verder hebben we een banner campagne gehad en gaan vanaf januari 2016 verder met Google Adds.

Hoe pak je de online marketing aan?

Zoals hierboven geschreven, starten we vanaf januari 2016 met een Google Adds campagne. De banner campagne bracht te weinig aanvragen op, afgezet van de gedane investering. Daarom hebben we dit hebben stopgezet. Samen met de TV reclames die Plameco Nederland gaat inzetten in januari en februari, verwachten wij weer een succesvol jaar te gaan realiseren.

Een aantal online tools zijn in opkomst, zoals vloggen. Hoe denk jij dat in te gaan zetten?

Vloggen is voor mij persoonlijk niet iets wat ik snel zal doen. Het zal best helpen met onze vindbaarheid op internet en überhaupt de interesse wekken van potentiële klanten. Aan de ene kant omdat wij er niet bedreven in zijn en het totaal iets nieuws is.
Persoonlijk denken wij dat meer valt te halen uit samenwerking met bedrijven die gerelateerd zijn aan ons plafond. Hierbij valt te denken aan badkamer- en keukenzaken. Vaak wordt, samen met een nieuwe keuken en/of badkamer, het plafond meegenomen. Hier valt niet tegenop te adverteren.