Edenaar Gerben Koops fietst 700 km voor onderzoek naar de Ziekte van Duchenne

Gerben Koops, 44 jaar wonend in Ede en werkzaam als Budo Docent in Deventer, doet al jaren aan mountainbiken. Hij is momenteel in volle voorbereiding, zowel lichamelijk als financieel, en bijna klaar voor zijn 8ste deelname aan Duchenne Heroes.

IMG_1933-web

Wat is Duchenne?

Duchenne Spierdystrofie is een erfelijke ziekte die met name voor komt bij jongens. Duchenne breekt je spieren langzaam af waardoor kinderen naarmate ze ouder worden zwakker worden. Ze vallen vaak, breken veel. Rond hun twaalfde kunnen de jongens vaak niet meer lopen. Als de ademhalingsspieren te zwak worden is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker en daarmee is Duchenne Spierdystrofie uiteindelijk altijd fataal. De meeste patiënten worden niet ouder dan 30 jaar.

Duchenne Heroes

De Duchenne Heroes geven alles voor kinderen met Duchenne Spierdystrofie. In 2015 viert Duchenne Heroes haar 10-jarig bestaan! Tijdens deze editie fietsen alle Heroes zeven dagen lang, van Bure (België), via Luxemburg en Duitsland naar Nederland. en werken zich een week lang in het zweet en door de modder. Zij zetten zo hun spieren in voor kids die dat niet kunnen.

Plameco Spanplafonds Utrecht steunt Gerben Koops

Gerben Koops heeft zich net als elke ingeschreven deelnemer gecommitteerd aan het ophalen van 2500 euro sponsorgeld. Zonder sponsors bestaat deze tocht niet. Plameco Spanplafonds Utrecht is één van de sponsoren, als blijk van hun maatschappelijke betrokkenheid. Hulp van sponsoren is onmisbaar. U kunt Gerben Koops en Duchenne Heroes ook steunen. Hier zijn diverse mogelijkheden voor.

Hoop

De netto opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar onderzoek naar deze wrede ziekte. Ruim 6.1 miljoen euro hiervan is al geschonken aan Duchenne Parent Project. Er is hoop. De resultaten van een aantal onderzoeksprojecten zijn veelbelovend. Er is zicht op een mogelijk medicijn maar de tijd dringt! Ieder jaar sterven kinderen en jonge mannen aan Duchenne.

 

Meer informatie over de kosten en baten van Duchenne Heroes? Ga dan naar de website. Voor meer informatie gaat u ook naar de website of neemt u contact op met Gerben Koops, 06 – 1557 6720.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *